Cancer-Cânepa poate ajuta? Canabis cu conținut scăzut de THC și canabinoizi non-THC pentru tratamentul cancerului

Abstract

Canabisul este folosit pentru ameliorarea simptomelor bolii de mii de ani.

Cu toate acestea, prejudecățile sociale și politice au limitat interogarea eficientă a beneficiilor potențiale ale canabisului și opinia publică polarizată.

În plus, utilitatea medicală și clinică a canabisului este limitată de efectele secundare psihotrope ale ∆ 9- tetrahidrocanabinolului (∆ 9- THC).

Se evidențiază beneficiile terapeutice ale canabisului în tratamentul bolilor neurologice și neurodegenerative, cu eficacitate potențială ca analgezic și antiemetic pentru gestionarea durerii legate de cancer și, respectiv, a greaței și vărsăturilor legate de tratament.

Un număr tot mai mare de studii preclinice au stabilit că ∆ 9-THC poate inhiba creșterea și proliferarea celulelor canceroase prin modularea receptorilor canabinoizi (CB1R și CB2R), dar confirmarea clinică rămâne lipsită.

În paralel, proprietățile anticanceroase ale canabinoizilor non-THC, cum ar fi canabidiolul (CBD), sunt legate de modularea receptorilor cuplați la proteina G non-CB1R / CB2R, a receptorilor de neurotransmițător și a factorilor de transcripție reglată de ligand, care împreună modulează semnalizarea oncogenă și homeostazia redox.

Dovezi suplimentare au demonstrat, de asemenea, proprietățile antiinflamatorii ale canabinoizilor, iar acest lucru se poate dovedi relevant în contextul edemului peritumoral și al micromediului imun al tumorii. Această revizuire își propune să documenteze mecanismele emergente ale acțiunilor anti-cancer ale canabinoizilor non-THC.

Farjana Afrin 1 2, Mengna Chi 1 2, Andrew L Eamens 3, Ryan J Duchatel 1 2, Alicia M Douglas 1 2, Jennifer Schneider 2 4, Craig Gedye 1 2 5, Ameha S Woldu 1 2, Matthew D Dun 1 2

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32340151/

Fig 1: Canaele potentiale ale receptorilor tranzitorii ale proteinelor subtipului vanilloid si ale receptorilor cuplati cu proteina G mediaza efectele anticanceroase ale canabinoizilor non-THC. CBD antagonizeaza receptorul cuplat de protein G

Fig 2: Crosstalkul anti-cancer indus de canabinoizi între receptorul cuplat cu proteina G (GPCR) și căile de semnalizare non-GPCR este semnificativ și complex. Canabinoizii interacționează cu CB1R și CB2R și cu receptorii non-canabinoizi (CBR) GPCR (discutați în secțiunea 3.3) pentru a induce moartea celulelor canceroase prin promovarea căilor de răspuns la stres celular, sinteza crescută a ceramidei și reducerea creșterii oncogene și a semnaliz??rii proliferării.

Fig3: Efecte anti-cancer și căi de moarte celulară reglementate de canabinoizi și de receptorii clasici de canabinoizi. Activarea receptorilor canabinoizi (CBR) determină activitatea kinazelor extracelulare susținute cu reglare a semnalului (ERK) care determină producția de specii reactive de oxigen (ROS) și conduce la activarea inhibitorilor de ciclin kinază, rezultând întreruperea ciclului celular G1 [45, 115]. Agonismul receptorilor canabinoizi crește sinteza ceramidei pentru a induce stresul reticulului endoplasmatic (ER) care determină fosforilarea și activitatea factorului de transcripție a factorului de inițiere a traducerii eucariote 2A (eIF2α), ceea ce duce la reglarea în sus a p8 și a factorilor de transcripție dependenți AMP ciclici ATF-4 (ATF4), proteina omologă C / EBP (CHOP) și homologul tribbles 3 (TRIB3). Activarea p8 inhibă axa Akt / mTORC1, conducând calea morții celulare mediată de autofagie în amonte de apoptoză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *